panel 2020

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΡΡΑΣ

Γεννήθηκε στα Τίρανα, όπου σπούδασε κλασικό μπαλέτο στην Ακαδημία Χορού «Γιόρνταν Μίσια». Συνέχισε σπουδές στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα), αποφοιτώντας με δίπλωμα καθηγητή χορού και χορογράφου. Από το 1995 έως και σήμερα είναι μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έχοντας χορέψει σολιστικούς ρόλους σε έργα όπως Η Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, καθώς επίσης σύγχρονο και νεοκλασικό ρεπερτόριο. Από το 1999 έως και το 2016 υπήρξε μέλος της ομάδας Χοροροές της Σοφίας Σπυράτου, λαμβάνοντας μέρος σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από το 2003 ως και το 2010 εργάστηκε ως χορογράφος, χορευτής και δάσκαλος σε διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα.

ΜΑΓΔΑ ΚΟΥΚΟΥ-ΦΕΡΡΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτη της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος ρυθμικής γυμναστικής από το 1992 έως το 1999 και μέλος στο κλιμάκιο της Εθνικής Ελλάδος. Από το 2006 έως το 2009 εργάστηκε ως χορεύτρια με τίτλο κορυφαία στο Ballet Theater Leonid Jakobson της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, με κλασικό ρεπερτόριο όπως Λίμνη των Κύκνων, Ζιζέλ, Σοπινιάνα, Καρυοθραύστης κ.α. καθώς και νεοκλασικό και μοντέρνο ρεπερτόριο όπως Ρωμαίο και Ιουλιέτα, Μπολερό, Κάρμεν κ.α. Παράλληλα, το 2008 εργάστηκε ως χορεύτρια στο Κρατικό Θέατρο του Liberec στη Τσεχία με κλασικά και νεοκλασικά έργα.


Από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως χορεύτρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή με σολιστικούς ρόλους στα έργα Δον Κιχώτης, Καρυοθραύστης, Σταχτοπούτα, Ωραία Κοιμωμένη, Λίμνη των Κύκνων και σε σύγχρονα και νεοκλασικά έργα με Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως Αντώνης Φωνιαδάκης, Σοφία Σπυράτου, Μάρκο Γκέγκε, Νάτσο Ντουάτο κ.α.

DENIS MEDVEDEV

Denis Medevedev was born in Moscow. He finished the Moscow College of Choreography (class of Peter Korogodsky), then he completed his studies at the Department of performing arts at the Institute of Choreography qualifying as a teacher-repetiteur (now the college and the institute are combined into the Moscow State Academy of Choreography). After graduation in 1994 he joined the Bolshoi Ballet. His master-repetiteur is Valery Lagunov.

Παρακολουθήστε το video: The artist-Denis Medvedev

ΚΕΛΛΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ

Η Κέλλυ Καραχάλιου είναι χορογράφος, ενώ εχει εργαστεί ως χορεύτρια και κινησιολόγος, στο Θέατρο και την Τηλεόραση. Είναι Απόφοιτος των London Contemporary Dance School και Laban Centre for Movement and Dance με υποτροφία, με μεταπτυχιακό ΜΑ στην Χορογραφία από την Het Dansakademie Tilburg στην Ολλανδία. Έχει συνεργαστεί  με τους Rui Horta, Robert Cohan, Nir Ben Gal, Duncan MacFarland, Kerry Nicholls, Sonia Rufferty και με τους Μάρω Γρηγορίου, Μαρία Γαιτάνη, Ιωάννα Πορτόλου, Δημήτρη Τάρλοου, φοίβο Δεληβοριά κά. Μεταξύ άλλων χορογράφησε τις Τελετές Απονομής Μεταλλίων για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004 και συμμετείχε στην Documenta 14 με τον καλλιτεχνη Peter Friedl. Από το 2017 είναι βοηθός χορογράφου του Russell Maliphant για το The Thread, που παρουσιάστηκε στο Sadlers Wells στο Λονδίνο, στην Επίδαυρο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

RAMONA PALADE

Vice President of Romania Dance Federation

Organizer of International Competitions

ΜΑΡΙΕΛΑ ΝΕΣΤΟΡΑ

H Μαριέλα Νέστορα (GR) γεννήθηκε στην Αθήνα. Πριν από την ενασχόλησή της με τον χορό σπούδασε Βιολογία (B.Sc., Queen Mary and Westfield, Λονδίνο) και Μοριακή γενετική (M.Sc., St Mary’s Medical School, Imperial College, Λονδίνο). Σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School καθώς και εικαστική σύνθεση για τον χορό στο Laban Centre, στο Λονδίνο. Εργάζεται ως χορογράφος και περφόρμερ και επιμελείται την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις. Διδάσκει επίσης κίνηση με τη μέθοδο Feldenkrais. Αυτό το διάστημα κάνει καλλιτεχνική έρευνα σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο τμήμα Master of Theatre Practices στη σχολή ArtEZ του Άρνεμ στην Ολλανδία.

panel 2019

YVON STRAUSS

President of CND, France

O κος. Yvon Strauss είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού και Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Χορού της Γαλλίας, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 39 χρόνια. .  Σπούδασε στην Όπερα της Μασσαλίας ( L’ Opéra de Marseille) και η αγάπη του για το Χορό έγινε αμέσως αντιληπτή από την οικογένειά του, η οποία τον στήριξε πολύ χωρίς να έχει κάποια σχέση με το Μπαλέτου. Ο κος. Strauss κατέχει το υψηλότερο επίπεδο διδασκαλίας Χορού της Γαλλίας Agrégation de danse (Ballet Master).

Valentin Bartes

International Choreographer, Italy

O Valentin Bartes ήταν Solist στο Εθνικό Θέατρο Μπαλέτου της Κροατίας στο Ζagreb και το 1995 έλαβε το βραβείο της χρονιάς για το ρόλο του “Nurali”  στην παραγωγή “The Fountain of Bakhchisaray” στο Εθνικό Θέατρο Μπαλέτου Κροατίας στο Split.

Σήμερα είναι διευθυντής σε αναγνωρισμένους Διαγωνισμούς, Φεστιβάλ και Summer Camp σε όλο τον κόσμο. O πιο γνωστός διαγωνισμός του είναι ο «Domenico Modugno- Interantional Ballet Competition» στο Μπάρι της Ιταλίας, στον οποίο συμμετέχουν 1000 χορευτές από 22 χώρες.

Ovidiu Dragoman

Manager of Sibiu Ballet Theater

Ovidiu Dragoman is the manager of the Sibiu House of Culture since 1997, a position which he used to coordinate many wide-scope cultural projects and programmes. He acted as a ballet dancer of the Serbian National Theatre in Novi Sad, as well as in the Slovene National Theatre in Ljubljana.

IGOR SED'KO

Principal Dancer Greek National Opera

ioanna strati

International Choreographer

ramona palade

Vice President of Romania Dance Federation

Organizer of International Competitions

avgi panagiotopoulou

Ballet Teacher

ETHICAL TRAVEL & EDUCATION

projects empowering youths

© 2020 by Nationals Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κλασικού & Σύγχρονου Χορού

'Οροι και Προϋποθέσεις

Μεγάλοι Χορηγοί

Kapola.jpg

Με την υποστήριξη