ΣΚΟΠΟΣ &

ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασικός σκοπός είναι η καλλιέργεια και η προώθηση του διαγωνιστικού Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού στην Ελλάδα. Μέσα από τη δημιουργία διαγωνισμών και καλλιτεχνικών δράσεων, στόχος είναι  ν’ αναδειχτούν οι δυνατότητες των ταλαντούχων χορευτών και να διεκδικήσουν έπαθλα και υποτροφίες σε Πανεπιστήμια-Κολλέγια, αλλά και μία θέση σε Audition επαγγελματικών ομάδων, συμμετοχές σε project, workshop, Camp κ.α.

 

Με τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα δίνεται η δυνατότητα στους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο να δικτυωθούν με συνομηλίκους χορευτές, με χορογράφους και οργανωτές από όλο τον κόσμο. Η εμπειρία του διαγωνισμού και της συνεργασίας με τους επαγγελματίες του κλάδου προάγει τις επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις που οδηγούν στη μακρά και ολοκληρωμένη ενασχόληση με το χορό. Στόχος μας είναι επίσης να προσφέρονται ευκαιρίες για διάκριση και στους χορογράφους έτσι ώστε να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να διεκδικήσουν αναγνώριση και νέες  συνεργασίες. Με όλες τις δράσεις μας θέλουμε να συμβάλουμε  στην ανάπτυξη  της καλλιτεχνικής παιδείας από τη σχολική ηλικία καθώς επίσης στη γνωριμία των μελών των συμμετεχόντων χορευτών, χορογράφων, σχολών χορού, συλλόγων, σωματείων κ.α.

 

Η ΕΟΚΣΧ, ως αναγνωρισμένος φορέας από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, επιδιώκει  την επικοινωνία και τη συνεργασία μετά των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Παιδείας  για την αναγνώριση των εθνικών και διεθνών διακρίσεων και τη μοριοδότηση χορευτών για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, όπως εφαρμόζεται σε άλλες Πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις σε αθλητικούς ή ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς.

ETHICAL TRAVEL & EDUCATION

projects empowering youths

© 2020 by Nationals Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κλασικού & Σύγχρονου Χορού

'Οροι και Προϋποθέσεις

Μεγάλοι Χορηγοί

Kapola.jpg

Με την υποστήριξη